fbpx

Spouwmuurisolatie


Ben je het beu om een hoge energiefactuur te betalen terwijl de warmte letterlijk door de muren vliegt? Dan kan spouwmuurisolatie voor jou een snelle, betaalbare en eenvoudige oplossing zijn!
Met onze jarenlange ervaring plaatsen we jouw spouwmuurisolatie binnen 1 dag en zonder afbraakwerken. Resultaat? Een besparing van honderden euro’s per jaar op de energiefactuur én een aangenamer warmtecomfort binnen.

Ontdek snel jouw voordelen

minerale wol in spouwmuur blazen

 

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren (binnen- en buitenmuur) met daartussen een lege ruimte met lucht, de spouw. Stilstaande lucht is de efficiëntste isolatie maar de lucht in de lege spouw is voortdurend in beweging. Maar liefst 25% van de warmte die door de binnenmuren naar de spouw geleid wordt gaat hierdoor verloren.

Spouwmuurisolatie is het opvullen van de lege spouw met isolatiemateriaal. De lucht tussen binnen- en buitenmuur wordt ingesloten waardoor deze tot stilstand komt. De binnenmuren gaan hun warmte langer vasthouden met een aangenamer klimaat als resultaat!

 

Wat zijn jouw voordelen van spouwisolatie?

Je spouwmuur isoleren is een investering die heel wat voordelen kent. Niet alleen bespaar je een hoop geld, ook verhoogt isoleren van spouwmuren het comfort in je woning.

Hieronder sommen we nog bijkomende pluspunten op:

 • Recht op een mooie isolatiepremie, als de werken worden uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer
 • Binnen 1 dag is de klus geklaard. Isolatie van spouwmuur gebeurt dus zeer snel
 • Geen afbraakwerken. Het inbrengen of injecteren van isolatie in de spouwmuur gebeurt via kleine boorgaten in de buitenmuur die achteraf zorgvuldig weggewerkt worden. Snel en eenvoudig, zonder enige verbouwingen
 • Geluidsisolerend neveneffect, het geluid van buitenaf wordt beter tegengehouden door het isoleren van de spouwmuren

 • Verhoogd warmtecomfort in je woning. Spouwisolatie zorgt ervoor de temperatuur veel beter behouden blijft
 • Terugverdientijd van de investering in spouwisolatie ligt gemiddeld op 3 tot 5 jaar in combinatie met de isolatiepremie(s) en de scherpe spouwisolatie prijs van GT-Foam
 • Gem. 25% besparing  op warmteverlies (= energiezuiniger leven)
 • Besparing op energiekosten = lagere energierekening 


Besparen met spouwmuurisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Op 2 jaar terugverdiend
 • Erkend installateur

Keuze uit 3 soorten spouwmuurisolatie materialen

Omdat 1 product of isolatiesysteem de lading niet dekt werken we met 3 verschillende soorten spouwisolatie: PUR schuim, EPS parels en glaswol. Elk van deze isolatiematerialen hebben hun eigen voordelen, beperkingen, isolatiewaarden en tarieven.

Doordat we niet vast hangen aan 1 isolatiemateriaal kunnen we steeds objectief advies en de beste oplossing voor jouw specifieke isolatienood aanbieden.

Welke spouwmuurisolatie moet ik dan kiezen? De keuze uit deze spouwmuurisolatie soorten hangt af van heel wat diverse factoren zoals de toestand van de gevels, type gevelsteen, voegbreedte, dikte van de spouw,…

Onze adviseurs bespreken samen met jou al deze factoren om vervolgens te bepalen welke soort spouwmuurisolatie we zullen gebruiken.

 

 

Wat kost spouwmuurisolatie?

De werken worden steeds uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen die beschikken over het nodige apparatuur. Als doe-het-zelver kan je dus moeilijk besparen op de spouwmuurisolatie kosten.

Tijdens het opmaken van de spouwmuurisolatie prijs voor jouw woning houden we rekening met verschillende aspecten zoals

 • Geveloppervlakte
 • Spouwbreedte
 • Bereikbaarheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Voorbereidende werken
 • Isolatiemateriaal

Er bestaat dus geen vaste kostprijs. Het isoleren van de spouwmuur gebeurt steeds op maat. Onze adviseur komt langs voor een vrijblijvend bezoek en op basis van voorgaande criteria gaat hij je adviseren en een offerte op maat maken voor de isolatie van jouw woning.

 

GT-Foam, dé isolatiespecialist in de Kempen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie in Antwerpen of krijg je graag een vrijblijvende offerte? Neem dan nu contact met ons op. Onze ervaren vakmannen helpen je graag verder!

 

Besparen met spouwmuurisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Op 2 jaar terugverdiend
 • Erkend installateur

Zeer vlotte samenwerking. Snel afgewerkt en zeer net opgeleverd. Echte vakmannen!

Jimmy De Souter

Snelle en correcte uitvoering van spouwmuurisolatie . Tevreden over de uitgevoerde werken. Netjes gewerkt en op de afgesproken datum en tijd uitgevoerd.

Kris Peeters

EPS vloerisolatie laten plaatsen, volledig volgens de afspraken en zeer tevreden met het resultaat. Dank u wel mensen van GT-Foam !

Dieter Adams

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu