fbpx

Zolderisolatie

Heb je een zolder die slecht of helemaal niet geïsoleerd is? Dan verlies je, vaak zonder dat je er erg in hebt, een groot deel van de warmte langs de zoldervloer en het dak. Je betaalt dus met andere woorden voor energie die meteen naar buiten vliegt en is dat is erg jammer!

Je zolder isoleren is daarom een uitstekende oplossing. Je bespaart er een groot bedrag mee op jouw maandelijkse energiefacturen en zolderisolatie zorgt bovendien voor een verhoogd thermisch en akoestisch comfort. Twijfel niet langer en bouw aan je toekomst door een goede zolderisolatie te plaatsen!

Ontdek snel jouw voordelen

Zoldervloerisolatie met PUR

 

Voordelen zolderisolatie


 • Beter warmtecomfort in de woning: tijdens de zomermaanden kan de warmte minder snel binnendringen en de warmte blijft in de winter beter behouden
 • Geïsoleerd op 1 à 2 dagen, afhankelijk van de grootte van jouw dak en/of zoldervloer
 • Geluidsisolerend neveneffect: minder last van geluiden van buiten dankzij isolatie van de zolder

 • Extra ruimte op zolder voor een speelruimte, bureau of slaapkamer
 • Waarde van je huis verhoogt doordat zolderisolatie plaatsen bijdraagt tot het behalen van een positief EPC (Energie Prestatie Certificaat)
 • Interessante isolatiepremies waardoor de investering snel terugverdiend kan worden
 • Besparing tot wel 25 à 35% op je energiefactuur

 

Besparen met zolderisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 30% op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 à 2 dagen
 • Erkend installateur
 • Beter warmtecomfort

Hoe een zolder isoleren?

Isolatie plaatsen op zolder kan op twee manieren: je kiest voor een geïsoleerde zoldervloer of voor dakisolatie.

 1. Zoldervloer isoleren
  Zeker als je de zolder enkel als opslagplaats gebruikt of als die ruimte zelfs helemaal leegstaat, is isolatie van zoldervloer de beste oplossing. Hoe de zoldervloer isoleren hangt af van de constructie van de vloer. Een betonnen zoldervloer isoleren gebeurt heel anders dan een houten zoldervloer isoleren. Dit is ook de beste manier om een zolder te isoleren zonder onderdak. Let op: veel mensen denken dat het isoleren van de zoldervloer enkel nut heeft als deze ruimte ook werkelijk bewoond wordt, maar dat is niet zo. De vloerisolatie op zolder is ook van groot belang wanneer de zolderruimte leegstaat. Doordat de isolatielaag op de zoldervloer aanwezig is, wordt de warmte uit de bewoonde ruimte eronder langer tegengehouden. Je verspilt zo geen onnodige energie. Daarenboven blijft de zoldervloer begaanbaar. De isolatie is immers hard en zakt niet in.
 2. Dakisolatie
  Wanneer je jouw zolder wil isoleren en afwerken tot een extra woonruimte dan is het aangeraden om het dak van de zolder te isoleren.  Zo verkrijg je een betere wooncomfort en is de ruimte minder onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Investeren in beide types zolderisolatie tegelijk levert niet noodzakelijk het beste resultaat op: in het algemeen geeft de zoldervloer isoleren het meeste effect.

 

Soorten zolderisolatie materiaal

GT-Foam werkt met verschillende soorten zolderisolatie materialen, afhankelijk van de gekozen isolatie: zoldervloer of dak.

Elk van deze isolatiematerialen hebben hun eigen tarieven, voordelen, beperkingen en isolatiewaarden. De keuze uit het isolatiemateriaal hangt af van heel wat diverse factoren. GT-Foam zal samen met jou alle factoren overlopen om zo samen het beste zolderisolatie materiaal te bepalen.

 

Zolder isoleren prijs

De zolderisolatie prijs die GT-Foam biedt is steeds erg scherp. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de afmetingen van de te isoleren oppervlakte, het gebruikte isolatiemateriaal en de moeilijkheidsgraad.

Maar ook de gekozen isolatiemethode voor de zolder (vloer of dak) speelt een rol bij het bepalen van een correcte kostprijs. Zo ligt de zoldervloer isoleren prijs lager dan wanneer je voor dakisolatie kiest.

Wij sturen uiteraard eerst een adviseur om alle belangrijke facturen samen met jou te bespreken. Op basis hiervan bezorgen wij je een vrijblijvende offerte op maat.

 

GT-Foam, kwalitatieve aannemer zolderisolatie

Wil je meer informatie over de zolderisolatie mogelijkheden in Antwerpen of over de zolderisolatie prijzen? Neem dan nu contact met ons op. Onze ervaren vakmannen helpen je graag verder!

Besparen met zolderisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 30% op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 à 2 dagen
 • Erkend installateur
 • Beter warmtecomfort

Vragen over Zolderisolatie

Staat uw vraag over zolderisolatie niet in deze lijst? Contacteer ons voor een snel antwoord.

EPS vloerisolatie laten plaatsen, volledig volgens de afspraken en zeer tevreden met het resultaat. Dank u wel mensen van GT-Foam !

Dieter Adams

Zeer vlotte samenwerking. Snel afgewerkt en zeer net opgeleverd. Echte vakmannen!

Jimmy De Souter

Zeer tevreden van de werken. Vanaf het eerste contact en offerte, tot de gemaakte afspraken en premie attesten. Ik heb zonet jullie contactgegevens aan onze buren gegeven.

F. Verpoorten uit Oud Turnhout

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu