fbpx

Geluidsisolatie

Last van een luidruchtige bovenbuur? Maken de kinderen veel lawaai op hun kamer? Of heb je last van de drukte in de straat? Kortom, je wil meer stilte in je huis… Geluidsisolatie of akoestische isolatie is dan aangewezen!


Geen overlast meer dankzij geluidsisolatie?

Aarzel niet langer en geniet van kalmte en rust in uw woning!

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Erkend & ATG gecertificeerd
 • Geen geluidsoverlast meer
 • Plaatsing in 1 werkdag

 

Maar wat is de beste geluidsisolatie?

Als we over lawaai of geluidsoverlast spreken is er altijd een geluidsbron. Deze komt voor in 2 vormen: omgevingsgeluiden verplaatsen zich in de lucht terwijl contactgeluiden ontstaan wanneer trillingen zich voort bewegen in een constructie, bv je woning.

Je kan je huis isoleren tegen geluid maar dan moet je rekening houden met verschillende factoren en moet duidelijk zijn welke vorm van geluidsoverlast je precies wil isoleren. Welk de beste akoestische isolatie is moet dan ook ter plaatse bekeken en besproken worden.

 

1. Akoestische isolatie tegen contactgeluiden

Als je de voetstappen van je bovenbuur of de trillingen van je wasmachine wil reduceren dan doe je dat beste door een akoestische laag te voorzien in jouw vloer. Deze akoestische laag wordt voorzien onder de chape zodat deze “zwevend” wordt ten opzichte van de draagstructuur: je betonnen plafond. Dit kan uitgevoerd worden door gebruik te maken van een akoestische mat. Er zijn tal van verschillende akoestische matten (membramen) met elk hun specifieke eigenschappen.

Je kan echter ook een akoestisch PU-schuim laten aanbrengen op de draagvloer. Dit wordt op eenzelfde manier uitgevoerd als de gewone thermische polyurethaan maar dan in een dunnere laag. Het akoestische zachtschuim gaat alle oneffenheden in de ondergrond bedekken en vormt één groot naadloos zacht ‘tapijt’ dat voor de demping van de trillingen zorgt. Je vloer is in één keer akoestische ontkoppeld van de draagstructuur.

 

 

2.  Geluidsisolatie tegen omgevingsgeluiden

Last van het praten van de buren, hoor je de televisie in de slaapkamer of last van het drukke verkeer? Dan heb je nood aan geluidswerende isolatie tegen omgevingsgeluiden. Dit kunnen we op 2 manieren gaan oplossen: het dak isoleren tegen geluid of  akoestische isolatie langs de muren.

 • Akoestische dakisolatie
  Onder het dak worden meestal slaapkamers of hobbykamers gemaakt. Deze kunnen zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd worden met behulp van minerale inblaaswol.Eerst zorgen we voor een hol volume dat we aan de buitenzijde dampopen houden en aan de binnenzijde voorzien van een intelligent dampscherm. Dit intelligent dampscherm is dampdicht in de winter maar laat in de zomer toch vocht door dat zich eventueel heeft opgestapeld in de isolatie.Wanneer alles mooi luchtdicht is afgewerkt gaan we het ontstane volume inblazen met minerale wol. Omwille van zijn hoge densiteit/dichtheid, gecombineerd met de vezelstructuur is dit het perfecte voorbeeld van het massa-veer-massa principe. Je kan dus mooie geluidwerende prestaties verwachten.
 • Akoestische muurisolatie 
  Spouwmuren die niet gevuld zijn gaan functioneren als een klankkast. De geluidsgolven komen in de spouw en gaan voor een zekere galm zorgen tussen binnenmuur en buitenmuur. Wanneer we deze holle ruimte vullen met isolatie wordt het geluid voor een gedeelte geabsorbeerd. Vullen we dit met een minerale wol met hoge dichtheid krijgen we terug het massa-veer-massa principe en ontstaat er een goede geluidsdemping. Nieuwe binnenmuren die uit gipskarton worden opgetrokken kunnen op een gelijkaardige manier voorzien worden van isolatie. Als de structuur van de gipskartonwand nog eens akoestisch ontkoppeld wordt krijg je uiteraard de beste geluidsisolatie.

 

Prijs akoestische isolatie

De prijs van akoestische isolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Welk bouwdeel wil je geluiddicht of beter nog ‘geluidsarmer’ maken? En welke akoestische techniek moeten we daarvoor toepassen? Hiervoor maken we graag prijs op maat van jouw project.

 

Hoe lang duurt geluidisolatie plaatsen?

Alles hangt af van de aard en de grootte van de werken. Doorgaans zijn we op 1 dag klaar met de akoestische isolatiewerken. Uiteraard moet ook hier weer rekening gehouden worden met eventueel voorbereidende werken.

 

GT-Foam, kwalitatieve aannemer geluidsisolatie in Antwerpen

Bij GT-Foam krijg je gegarandeerd de beste kwaliteit. De werken worden uitgevoerd door vakmensen die kunnen terugvallen op een jarenlange ervaring. Wij werken erg nauwkeurig en laten jouw woning steeds netjes achter.

Wil je meer informatie over mogelijkheden voor akoestische isolatie in Antwerpen of over de kostprijs van geluidswerende isolatie? Neem dan nu contact met ons op. Onze ervaren vakmannen helpen je graag verder!

Geen overlast meer dankzij geluidsisolatie?

Aarzel niet langer en geniet van kalmte en rust in uw woning!

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Erkend & ATG gecertificeerd
 • Geen geluidsoverlast meer
 • Plaatsing in 1 werkdag

Vragen over Geluidsisolatie

Staat uw vraag over geluidsisolatie niet in deze lijst? Contacteer ons voor een snel antwoord.

Geluidsisolatie

Zeer vlotte samenwerking. Snel afgewerkt en zeer net opgeleverd. Echte vakmannen!

Jimmy De Souter

Aangenaam telefonisch contact. En het was een vriendelijke meneer van het bedrijf die kwam kijken of ik wel of geen spouwmuren heb. Spijtig genoeg kwam ik wel niet in aanmerking voor deze techniek van isoleren.

Ann De Boeck

Ons dak laten isoleren met minerale inblaaswol. We hebben afgewerkte kamers onder het hellend dak en dit konden ze zonder breekwerk op 1 dag uitvoeren. De dakwerker adviseerde om een volledig nieuw dak te leggen maar GT-foam kwam met een fantastische oplossing die 1/10 van de prijs was ! Dankjewel toppers !

Verpoorten Annie

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu