Isolatiepremie

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies

In samenwerking met de netbeheerders geeft de Vlaamse overheid interessante premies om energiebesparende investeringen aan te moedigen. Het isoleren van uw woning is daar natuurlijk een van! Hieronder vind je alvast een kort overzicht van de individuele isolatiepremies per bouwdeel . Aarzel uiteraard ook niet om ons hierover te contacteren, onze experten helpen jou graag verder!

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies

Premie dakisolatie & zolderisolatie

De premie dakisolatie van de netbeheerder bedraagt in 2021 nog 4€/m² wanneer je dit door een aannemer laat uitvoeren (bij een isolatiewaarde van rd:4.50m²K/W

Dak -of zolderisolatie komt in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus van Fluvius wanneer je deze combineert met minstens 2 andere energiebesparende maatregelen (zie onderaan deze pagina)

* De premie is geldig voor dakisolatie of zoldervloerisolatie, maar niet voor beide. Voor de isolatie van de zoldervloer kan je alleen een premie krijgen als het om de vloer van een onverwarmde zolder gaat.

 

Spouwmuurisolatie premie

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren door een gecertificeerd aannemer die volgens de STS werkt, kan je een spouwmuurisolatie premie van 5 euro per vierkante meter opleveren.

Ook spouwmuurisolatie komt in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus van Fluvius wanner u deze combineert met minstens 2 andere energiebesparende maatregelen. (zie onderaan deze pagina)

Premie vloerisolatie en isolatie van kelderplafond

Via je netbeheerder heb je kans op een vloerisolatie premie als je je vloer laat na-isoleren door een erkend aannemer. Vloerisolatie via de kruipkelder komt eveneens in aanmerking voor deze premie van 6 euro per vierkante meter. De nieuw aangebrachte isolatie moet een minimale isolatiewaarde hebben van 2m²K/W.

Ook vloerisolatie komt in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus van Fluvius wanner u deze combineert met minstens 2 energiebesparende maatregelen (zie onderaan deze pagina)

 

Totaalrenovatiebonus

Investeer je in minstens 3 energiebesparende maatregelen, dan kan je in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. het komt er op neer dat al je binnen de 5 jaar minstens 3 premies van netwerkbeheerder Fluvius aanvraagt, je er een bonus BOVENOP krijgt !

De energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen onder voorwaarden van de premies van de netbeheerder zijn:

 • Dak- en zoldervloerisolatie
 • Buitenmuur-, binnenmuur- of spouwmuurisolatie
 • Kelder- of vloerisolatie op volle grond
 • Nieuwe beglazing
 • Zonneboiler
 • Warmtepomp
 • Ventilatiesysteem

Er zijn uiteraard bijzondere voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te komen. Vraag ons  gerust om advies voor jouw specifiek project!

De hoogte van de bonus voor eengezinswoningen:

 • Bij 3 investeringen: 1.250 euro
 • Bij 4 investeringen: 1.750 euro
 • Bij 5 investeringen: 2.750 euro (+ EPC bewijs dat de woning voldoet voor de eerste 5 maatregelen)
 • Bij 6 investeringen: 3.750 euro
 • Bij 7 investeringen: 4.750 euro

  

Voor meer info en laatste updates omtrent de isolatiepremies kan je terecht op Vlaanderen.be. Hier vind je ook interessante energiewinstcalculators waarmee je de terugverdientijd kan laten berekenen, op terug. Of je kan natuurlijk ook eenvoudig contact opnemen met onze adviseurs voor advies op maat!

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies