Isolatiepremie

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies

In samenwerking met de netbeheerders geeft de Vlaamse overheid interessante premies om energiebesparende investeringen aan te moedigen. Het isoleren van uw woning is daar natuurlijk een van! Hieronder vind je alvast een kort overzicht van de individuele isolatiepremies per bouwdeel voor 2019. Aarzel uiteraard ook niet om ons hierover te contacteren, onze experten helpen jou graag verder!

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies

Premie dakisolatie & zolderisolatie

De premie dakisolatie van de netbeheerder bedraagt vanaf 2019 nog 4€/m² wanneer je dit door een aannemer laat uitvoeren (bij een isolatiewaarde van rd:4.50m²K/W

De Vlaamse verbeteringspremie kan ook aangevraagd worden als uw woning minstens 25 jaar oud is en uw gezin een inkomen heeft van hoogstens 29.600 euro (+1.450 euro per persoon ten laste). Een premie voor dakisolatie komt enkel in aanmerking bij vernieuwing van de draagstructuur van het dak en bedraagt maximaal 1.250 euro.

* De premie is geldig voor dakisolatie of zoldervloerisolatie, maar niet voor beide. Voor de isolatie van de zoldervloer kan je alleen een premie krijgen als het om de vloer van een onverwarmde zolder gaat.

 

TEGEN 2020 MOETEN ALLE WONINGEN VOORZIEN ZIJN VAN DAKISOLATIE !!!

Muur, binnenmuur en spouwmuurisolatie premie

Voor buitenmuurisolatie en binnenmuurisolatie kan je via de netbeheerder aanspraak maken op een premie van 15 euro per vierkante meter als een gecertificeerd aannemer de werken uitvoert volgens de STS. Hierbij moet de nieuw aangebrachte isolatiewaarde voor de buitenmuren minimaal 3m²K/W zijn. Voor muurisolatie langs binnen moet de isolatie een minimale R-waarde van 2m²K/W hebben en gebeuren de werken onder leiding van een architect of een gecertificeerd aannemer.

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren door een gecertificeerd aannemer die volgens de STS werkt, kan je een spouwmuurisolatie premie van 5 euro per vierkante meter opleveren. De combinatiepremie ‘ramen + glas vervangen, samen met spouwmuurisolatie verviel in 2017.

Premie vloerisolatie en isolatie van kelderplafond

Via je netbeheerder heb je kans op een vloerisolatie premie als je je vloer laat na-isoleren door een erkend aannemer. Vloerisolatie via de kruipkelder komt eveneens in aanmerking voor deze premie van 6 euro per vierkante meter. De nieuw aangebrachte isolatie moet een minimale isolatiewaarde hebben van 2m²K/W.

 

Nieuw: Totaalrenovatiebonus

Wie vanaf 1 januari 2017 grondig gaat renoveren en 3 of meerdere energiebesparende maatregelen neemt, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Deze bonus is enkel bedoeld voor woningen, wooneenheden of woongebouwen die ten laatste zijn aangesloten op het electriciteitsdistributienet op 31-12-2015.

De energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen onder voorwaarden van de premies van de netbeheerder zijn:

 • Dak- en zoldervloerisolatie
 • Buitenmuur-, binnenmuur- of spouwmuurisolatie
 • Kelder- of vloerisolatie op volle grond
 • Nieuwe beglazing
 • Zonneboiler
 • Warmtepomp
 • Ventilatiesysteem (hier is geen aparte premie voor via de netbeheerder)

Er zijn uiteraard bijzondere voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te komen. Vraag ons  gerust om advies voor jouw specifiek project!

De hoogte van de bonus voor eengezinswoningen:

 • Bij 3 investeringen: 1.250 euro
 • Bij 4 investeringen: 1.750 euro
 • Bij 5 investeringen: 2.750 euro (+ EPC bewijs dat de woning voldoet voor de eerste 5 maatregelen)
 • Bij 6 investeringen: 3.750 euro
 • Bij 7 investeringen: 4.750 euro

  

Voor meer info en laatste updates omtrent de isolatiepremies kan je terecht op Vlaanderen.be. Hier vind je ook interessante energiewinstcalculators waarmee je de terugverdientijd kan laten berekenen, op terug. Of je kan natuurlijk ook eenvoudig contact opnemen met onze adviseurs voor advies op maat!

Advies over de isolatiepremies?

Ben je nog niet helemaal zeker voor welke isolatiepremie jij al
dan niet in aanmerking komt? Wij helpen jou graag verder!

Vraag ons vrijblijvend om advies