fbpx

Muur / gevelisolatie

Muren isoleren was nog nooit zo in trek. Deze zijn dan ook een belangrijke warmteverliespost in een woning! Door je buitenmuren of binnenmuren te isoleren  zorg je ervoor dat het warmtecomfort in jouw woning sterk toeneemt en heb je bovendien heel wat minder last van geluidshinder. Een lagere energiefactuur is een extra pluspunt.

Ontdek snel jouw voordelen

Gevelisolatie van spouwmuur

Wat zijn de voordelen van muurisolatie?

Je muren isoleren kent tal van voordelen. Niet alleen bespaar je een hoop geld, ook verhoogt de muurisolatie het comfort in je woning.

 

Hieronder sommen we nog bijkomende voordelen op:

  • Recht op een mooie isolatiepremie, indien de werken worden uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer zoals GT-Foam
  • Geluidsisolerend neveneffect bij isoleren van de buitenmuren, het geluid van buitenaf wordt beter tegengehouden.
  • Hoger warmtecomfort na het isoleren van de gevel of binnenmuren in je woning, want de temperatuur blijft veel beter behouden.

  • Terugverdientijd van muurisolatie ligt gemiddeld op 8 tot 13 jaar.
  • Voorkomt vochtproblemen & schimmelvorming, mits je de muurisolatie langs binnen- en buitenzijde goed aanpakt natuurlijk.
  • Gemiddelde besparing tot 25% op je energiefactuur.


Besparen met muur- & gevelisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
  • Zeer hoog warmteconfort
  • Erkend & Belgisch installateur

Keuze uit verschillende muur/gevelisolatie mogelijkheden

Er zijn 3 soorten muurisolatie die we kunnen toepassen. We sommen ze hieronder even voor je op.

1. Buitenmuur isolatie langs buiten

Buitenmuren isoleren langs de buitenzijde is wellicht de beste oplossing. Hierbij wordt je hele woning ingepakt in een isolatieschil. Alle aanwezige koudebruggen worden hier dan ook afgedekt, wat het zeer doeltreffend maakt. De woning krijgt ook een heel nieuwe gevelbekleding en je verliest geen binnenruimte.

De keerzijde van de medaille is de prijs want deze ligt hoger dan bij de andere muurisolatie opties. Het isoleren van buitenmuren is zeer arbeidsintensief en er zijn veel details waarmee rekening moet gehouden worden. Zo is de aansluiting van de isolatie van de buitenmuur op de gevelopeningen zoals ramen en deuren, zeer belangrijk. Concreet wil dit zeggen dat raamdorpels moeten verlengd worden en de dagkanten van elke opening moeten verwijderd worden. Een taakje dat mogelijke gevolgen heeft voor de stabiliteit van de gevel en dus heel wat aandacht en precisiewerk vraagt. Dit trekt de arbeidsuren en dus de kosten voor gevelisolatie aan buitenzijde enorm op.

Je merkt het, een gevel isoleren langs de buitenzijde is  specialistenwerk en laat je best over aan een vakman!

 

2. Wandisolatie of binnenmuurisolatie zonder spouw

Naast muurisolatie aan de buitenkant van de gevel is het ook mogelijk de muren te isoleren van binnenuit. Hierbij wordt wandisolatie geplaatst tegen de te isoleren binnenmuur. Met deze muurisolatievorm is het ook mogelijk om tussenmuren te isoleren of een alleenstaande/enkele muur te isoleren.

De afwerking van de geplaatste wandisolatie vergt de nodige aandacht. Er wordt een soort van nieuwe muur gevormd waardoor stopcontacten, verwarmingsbuizen, leidingen enz. zullen moeten worden verlegd, door de binnenmuurisolatie. Het dampscherm moet daarbij intact blijven om vochtproblemen te voorkomen en nauw aansluiten met de bestaande binnenmuren. Binnenmuren isoleren verkleint zo de beschikbare ruimte en is ook zeer arbeidsintensief.

 

3. Spouwmuurisolatie

De eenvoudigste manier om muren te isoleren is het (na-) isoleren van spouwmuren. Dit is het minst ingrijpend met toch een zeer efficiënt isolatieresultaat. De terugbetaaltijd van deze isolatievorm ligt ook het kortst gezien de kostprijs ook lager ligt. Maar je moet natuurlijk een spouwmuur hebben of de spouwmuur dient aan specifieke voorwaarden te voldoen. Is dit niet het geval, dan moet er gekozen worden voor een van bovenstaande mogelijkheden.

 

Vermijd muurisolatie bij vochtproblemen

Een muur met vochtproblemen isoleren doe je beter nooit! Eerst moet de oorzaak opgelost worden voor je de muurisolatie laat plaatsen. Muren drogen niet meer (of veel trager) als je er wandisolatie tegen zet.

Of je nu een gevel laat isoleren aan de buitenkant of een muur isoleren aan de binnenkant maakt geen verschil. Het vocht zit opgesloten en kan niet meer weg. Ga dus eerst op zoek naar de oorzaak van het vochtprobleem zodat dit kan opgelost worden. Daarna komen we graag langs om te isoleren!

 

Heeft muurisolatie nadelen?

Een muur isoleren is altijd goed! Het is gewoon belangrijk dat al de potentiële risico’s op voorhand worden vastgelegd en verholpen. Laat je jouw muurisolatie plaatsen door een professionele aannemer dan ben je al zeker 10 jaar gerust.

 

Gevelisolatie prijs

Wat kost muurisolatie? De prijs van muurisolatie is moeilijk in een tabel te gieten. Dit hangt af van het soort muurisolatie er zal toegepast worden. Zo zullen de gevelisolatie prijzen een pak hoger liggen dan de prijs voor spouwmuurisolatie. Maar ook het gebruikte isolatiemateriaal, de techniek en de afwerkingsgraad hebben een invloed op de muurisolatie prijs.

Laat je echter niet afschrikken! Wij maken steeds een vrijblijvende offerte op maat van elke woning en elk project.

 

Besparen met muur- & gevelisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
  • Zeer hoog warmteconfort
  • Erkend & Belgisch installateur

Vragen over Muur / gevelisolatie

Staat uw vraag over gevel- & muurisolatie niet in deze lijst? Contacteer ons voor een snel antwoord.

Snelle en correcte uitvoering van spouwmuurisolatie . Tevreden over de uitgevoerde werken. Netjes gewerkt en op de afgesproken datum en tijd uitgevoerd.

Kris Peeters

Zeer tevreden van de werken. Vanaf het eerste contact en offerte, tot de gemaakte afspraken en premie attesten. Ik heb zonet jullie contactgegevens aan onze buren gegeven.

F. Verpoorten uit Oud Turnhout

EPS vloerisolatie laten plaatsen, volledig volgens de afspraken en zeer tevreden met het resultaat. Dank u wel mensen van GT-Foam !

Dieter Adams

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu