fbpx

Na-isolatie

Je wil je woning na-isoleren? Dan ben je bij GT-Foam aan het juiste adres. Een bestaande woning isoleren is voor ons dagelijkse kost. Maar een oud huis isoleren is niet evident en vraag het nodige specialisme. Wij kunnen in bijna alle gevallen jouw volledige bouwschil aanpakken.

Denk hierbij aan na-isolatie van spouwmuren, na-isoleren van je dak maar ook een bestaande vloer isoleren kunnen we vrij eenvoudig uitvoeren. Er zijn natuurlijk verschillende manieren en verschillende technieken die daarvoor in aanmerking komen. Welke techniek wij gaan inzetten, bespreken onze vakmannen graag samen met jou!

Ontdek snel jouw voordelen

spouwmuur isolatie

Na isoleren spouwmuur

Een spouwmuur na isoleren kan in vele gevallen, maar is niet altijd mogelijk. Een voorafgaande inspectie van de gevels is zeker aangewezen voor we starten aan de isolatiewerken. Wanneer we alle parameters in kaart gebracht hebben gaan we een advies uitbrengen welke de beste spouwmuurisolatie is voor jouw bestaande woning.

Wanneer je van plan bent om je spouwmuur na te isoleren zijn er 3 belangrijke aspecten waarmee rekening moet gehouden worden:

 1. De spouwbreedte moet voldoende groot zijn om een correcte vulling te kunnen uitvoeren. Voor gespoten PUR kan dit al vanaf 3cm.
 2. De spouw moet vrij, proper en voldoende stabiel zijn.
 3. Het buitenspouwblad moet geschikt zijn, anders raden we een na-isolatie af.
  • Wanneer er zichtbare vorstschade is of de gevelsteen extreem te lijden heeft van de regen.
  • Als de gevel langs binnen moet blijven ventileren, bijvoorbeeld bij verniste bakstenen of geverfde muren die een dampremmende laag hebben.

Een spouwmuur na isoleren kan namelijk ook nadelen hebben, al zijn deze zeer beperkt. Eén van de nadelen van spouwmuurisolatie bij bestaande woningen is de hogere thermische belasting van de gevels. Om problemen te vermijden gaan we steeds op voorhand de risico’s inschatten en samen met jou evalueren. Zo voorkomen we dat na-isolatie van uw spouwmuur op termijn problemen gaat geven.

Als je er aan twijfelt of jouw muur geïsoleerd kan worden, komen we daar graag voor langs. Dikwijls kunnen we met een simpel endoscopisch onderzoek de inhoud van de spouwmuur bekijken en de mogelijkheden bespreken.

 

De voordelen van na-isolatie bij spouwmuren

 • Je hebt geen stedenbouwkundige vergunning nodig.
 • De werkzaamheden veranderen het uitzicht van de woning niet.
 • Spouwmuren na-isoleren neemt niet veel tijd in beslag: op slechts 1 dag je bestaande muur volledig geïsoleerd worden.

 • Het levert een fikse besparing op jouw energierekening op.
 • Er zijn premies beschikbaar bij je netwerkbeheerder die de kostprijs voor na-isolatie nog verder drukken.

Besparen met na-isolatie?

Aarzel niet langer en bespaar flink op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Belastingsvoordeel
 • Erkend installateur
 • Klaar in 1 à 2 dagen

Prijs voor na-isolatie van spouwmuren

De prijs van spouwmuurisolatie bij een bestaande woning is afhankelijk van diverse factoren: de spouwbreedte, bereikbaarheid, gekozen isolatiemateriaal,… . Onze adviseur komt langs voor een vrijblijvend bezoek en op basis van deze criteria gaat hij je adviseren en een offerte op maat maken voor de na-isolatie van jouw spouwmuren.

 

Na isoleren vloer

Een bestaande vloer isoleren kan op 2 manieren. Ofwel doen we een na-isolatie bovenop de vloer, net zoals we bij vloerisolatie in een nieuwbouwwoning doen. Of we gaan de vloer na-isoleren langs de onderkant: via de kruipruimte kunnen we een laag PUR schuim spuiten tegen de welfsels. Ook hier kijken we naar een aantal factoren zoals toegankelijkheid en de toestand van  de kruipruimte om te bepalen wat de beste oplossing voor jou is.

 

Na-isoleren dak / zoldervloer

Ook een dak na isoleren kan op verschillende manieren, maar niet elke techniek of elk product is even geschikt voor na-isolatie van jouw dak. Elk dak is anders en heeft zijn specifieke opbouw en dakbedekking. Een hellend dak na isoleren vraagt een andere aanpak dan een plat dak of een zoldervloer na isoleren. Laat GT-Foam je informeren over de mogelijkheden om je bestaande dak of zoldervloer te isoleren en contacteer ons vrijblijvend.

Besparen met na-isolatie?

Aarzel niet langer en bespaar flink op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Belastingsvoordeel
 • Erkend installateur
 • Klaar in 1 à 2 dagen

Vragen over Na-isolatie

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu