fbpx

(Kruip)kelderisolatie

De kruipkelder is een van die plekjes in je woning waar je waarschijnlijk zelden komt. Waarom zou je deze dan isoleren? Het antwoord is erg eenvoudig. Ook jouw kruipkelder isoleren levert je een mooie besparing op, elke dag opnieuw!

Langs de vloeren en plafonds van de kruipruimte gaat er te veel energie verloren. Wanneer je kiest voor volledige kelderisolatie of isoleren van vloer in de kruipruimte wordt dit verlies beperkt. Dit verschil zal zich uiten in lagere energiekosten!

Bovendien zal de temperatuur in de ruimte erboven ook aangenamer aanvoelen. Gezinnen met kleine kinderen, grootouders die op de kleinkinderen passen of ouderen die gevoeliger zijn voor koude zijn ons grootste publiek. Kruipkelder isolatie is dus nog steeds een interessante investering!

Ontdek snel jouw voordelen

 

 

Waarom kiezen voor kelderisolatie?


Kelderisolatie kent tal van voordelen! We sommen ze even voor je op:

 • Veel minder snel koude voeten in de winter. De vloer zal 2 à 3°C warmer aanvoelen
 • Beter warmtecomfort in de woning
 • Plaatsing in minder dan 1 dag door onze ervaren vakmannen
 • Gemiddelde terugverdientijd van 7 à 8 jaar
 • Voorkomt in vele gevallen vochtproblemen. Door de kelder te isoleren bestrijd je condensatie tegen de onderkant van de vloer
 • Besparing tot wel 15% op je energiefactuur

 • Relatief lage kostprijs aangezien er geen zware breekwerken bij komen kijken, bovendien biedt de overheid een interessante isolatiepremie aan wanneer je jouw kelderplafond laat isoleren
 • Geen hinder bij het laten plaatsen van de isolatie in kruipkelder. Onze vakmensen zijn professioneel opgeleid en werken nauwgezet en ordelijk
 • De waarde van je huis verhoogt doordat een geïsoleerde kelder bijdraagt tot het behalen van een positief EPC (Energie Prestatie Certificaat)


Besparen met kelderisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 15% op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Erkend & ATG gecertificeerd
 • Warme voeten

 

Hoe je kelder isoleren?

Het isoleren van kruipkelder kan op twee manieren: je kan het kelderplafond isoleren of je kan de vloer isoleren in de kruipruimte.

1. Kelderplafond isoleren

Kelderisolatie aan plafond komt het vaakst voor en is de meest efficiënte vorm. Deze isolatievorm wordt ook vaak gebruikt als alternatief op vloerisolatie, aangezien de kelder isoleren via plafond minder uitbraakwerken vraagt. Voorwaarden voor deze methode is wel dat de kelder hoog genoeg is en droog, zodanig dat onze kruipruimte isolatiespecialist zonder problemen het isolatiemateriaal kan aanbrengen. Deze methode is het beste voor het behouden van de warmte in de verwarmde ruimte erboven.

2. Vloer isoleren in kruipruimte

Is de kruipruimte maar beperkt toegankelijk en zeer laag, dan is het isoleren van vloer in kruipruimte een mogelijk alternatief. Deze methode van kruipruimte isolatie wordt vaak bij onze Noorderburen toegepast.

Om echt een optimale kelderisolatie te hebben is het uiteraard ook mogelijk om zowel kelderplafond als -vloer te laten isoleren. Maar hiervoor dient de kelder wel hoog genoeg te zijn.

 

Materiaal voor kelderisolatie

GT-Foam werkt met verschillende soorten isolatiematerialen. We kunnen je kelder isoleren met EPS parels, maar zeker ook met gespoten PUR. Glaswol gebruiken we voor deze isolatiewerken nog niet omdat deze techniek nog vrij nieuw is en moet haar efficiëntie nog bewijzen.

 • Kelderisolatie met PUR schuim
 • Kruipruimte isolatie met EPS

Elk van deze isolatiematerialen hebben hun eigen tarieven, voordelen, beperkingen en isolatiewaarden. De keuze uit deze materialen hangt af van heel wat diverse factoren zoals kostprijs, toegankelijkheid van de kelder, aanwezigheid van leidingen,… GT-Foam zal al deze factoren met jou bespreken en de mogelijkheden vergelijken om zo samen tot de beste kruipruimte isolatie oplossing te komen.

 

Kosten kruipruimte isolatie

Wat kost kelderisolatie? Net zoals bij andere isolatiewerken is het zeer moeilijk om vooraf een raming van de kosten voor kruipruimte isolatie te geven. Deze prijs hangt namelijk af van een aantal factoren als: de oppervlakte van de kelder, het gebruikte isolatiemateriaal, wordt de vloer of het plafond van de kruipruimte geïsoleerd,… Om die reden komt er steeds vrijblijvend een GT-Foam adviseur langs om de situatie in te schatten en zo een correcte kelderisolatie prijs te kunnen opmaken. Vervolgens bezorgen we je een offerte op maat.

Wat we wel al kunnen meegeven is dat er heel wat prijsvoordelen verbonden zijn aan het isoleren van je kelder: zo kan je genieten van een isolatiepremie én van een verlaagd BTW tarief van 6% bij woningen ouder dan 10 jaar indien je de isolatie laat plaatsen door een erkend aannemer als GT-Foam.

 

GT-Foam, de kruipruimte isolatiespecialist in Antwerpen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van kruipkelderisolatie in Antwerpen of over de kostprijs? Neem dan nu contact met ons op. Onze ervaren vakmannen helpen je graag verder!

Besparen met kelderisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 15% op je energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Erkend & ATG gecertificeerd
 • Warme voeten

Vragen over (Kruip)kelderisolatie

Staat uw vraag over kelderisolatie niet in deze lijst? Contacteer ons voor een snel antwoord.

Aangenaam telefonisch contact. En het was een vriendelijke meneer van het bedrijf die kwam kijken of ik wel of geen spouwmuren heb. Spijtig genoeg kwam ik wel niet in aanmerking voor deze techniek van isoleren.

Ann De Boeck

Heel erg bedankt voor de snelle service bij het isoleren van onze spouwmuren. Eerlijk gezegd: nooit gedacht dat de werkzaamheden zo vlot zouden verlopen. Zelfs de rolluikkasten leverden geen probleem op. Wat ik enorm apprecieer is dat jullie zelfs een week vroeger dan gepland zijn gestart; dat heb ik nog nog bij geen enkele aannemer meegemaakt.

Kristof uit Vosselaar

Deze voormiddag is iemand van GT-Foam bij ons geweest om ons te informeren over muurisolatie. De conclusie was dat muurisolatie niet mogelijk is wegens te weinig ruimte in de spouwmuren. We appreciëren jullie oprechte houding.

Jef uit Oud-Turnhout

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu