Wat is de beste muurisolatie?

Moeilijke vraag. Dat hangt namelijk af van een aantal factoren zoals de dikte van de muur,… De beste muurisolatie is voor iedere situatie anders. Een halfsteensmuur isoleren vraagt een andere aanpak dan een steensmuur isoleren.

Ook factoren als prijs spelen een rol. Kies je voor gevelisolatie langs binnenuit, dan ben je er zeker van dat jouw woning zeer goed geïsoleerd is, maar betaal je wel een hoog prijskaartje. Jouw gevel krijgt namelijk een hele nieuwe bekleding. Dus wanneer prijs voor jou een belangrijke keuzefactor is, dan is gevelisolatie langs buiten niet de beste muurisolatie optie. Gevelisolatie langs binnen is iets goedkoper, maar hier krijg je wel te maken met een verlies aan ruimte welke ingenomen wordt door het isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie wordt het vaakst gekozen. Het is snel, effectief en het goedkoopst, maar spouwmuurisolatie is enkel mogelijk indien de spouw aan een aantal voorwaarden voldoet.

Daarnaast zijn er heel wat verschillende soorten muurisolatiematerialen met elk hun specifieke kenmerken en toepassingen. Wij komen graag eens langs om samen met u te bekijken welke optie voor u het beste is!