fbpx

Spouwmuurisolatie met glaswol

Maar liefst 25% van de warmte verdwijnt door niet geïsoleerde buitenmuren. Dit zorgt niet alleen voor een minder aangenaam warmtecomfort binnen maar ook voor een onnodig hoge energiefactuur. Spouwmuurisolatie met glaswol biedt hier een mooie oplossing! Deze materiaalkeuze isoleert niet alleen thermisch maar je geniet ook van een akoestische werking. Daarnaast is minerale inblaaswol een milieuvriendelijke en door haar onbrandbaar karakter, een veilige keuze.

Ontdek snel jouw voordelen


spouwmuurisolatie glaswol 

Waarom kiezen voor glaswol als spouwmuurisolatie?

Pure Floc KD glaswol heeft een hoge thermische isolatiewaarde, een akoestische werking en is milieuvriendelijk en onbrandbaar. Dit maakt het een zeer interessante keuze als isolatiesysteem voor spouwmuurisolatie.

Naast bovenstaande biedt minerale inblaaswol uiteraard nog tal van andere voordelen bij gebruik in de spouwmuur.

 • Blijvende hoge thermische isolatiewaarde (0.034W/mK)
 • 100% recycleerbaar en goed voor milieu
 • Sterk akoestische werking
 • Hoge brandveiligheid (brandklasse A1)
 • Blijft presteren zonder inzakken

 • Waterafstotend en damp open
 • Gezond binnenklimaat gegarandeerd
 • Ongevoelig voor schimmel en rot
 • Snelle plaatsing en geen afbraakwerken nodig
 • Extra comfortabel in de zomer door lange warmte doorslagtijd

Maar wat zijn de nadelen van glaswol spouwisolatie? Minerale inblaaswol heeft een minimale spouwbreedte van 5 cm nodig. Voor dunnere spouwen zal dus eerder voor PUR spouwmuurisolatie gekozen worden. Daarnaast kan glaswol lichte irritatie veroorzaken bij het plaatsen en kan samendrukken van het materiaal de isolatiewaarde. Echter vormen deze 2 nadelen geen enkel probleem wanneer je de isolatie laat plaatsen door een expert van GT-Foam.

 

Besparen met spouwmuurisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Op 2 jaar terugverdiend
 • Erkend installateur

 

Kwalitatieve Pure Floc KD glaswol spouwisolatie van URSA

Bij GT-Foam kiezen we resoluut voor Pure Floc KD van URSA. Dit is een minerale glaswol die speciaal ontwikkeld is voor spouwmuurisolatie. In tegenstelling tot gewone glaswol is Pure Floc KD spouwisolatie vochtafstotend waardoor de isolatiewaarde behouden blijft.

De korte vezel van Pure Floc KD is mooi rond waardoor de kleine vlokjes tijdens het inblazen gemakkelijk in elkaar kunnen vloeien. Dit resulteert in een naadloze vulling van de spouw.

 

Snelle plaatsing van glaswol spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur met glaswol gebeurt zonder kap- of breekwerken. Onze vakmannen boren een aantal kleine boorgaatjes van ongeveer 23mm in de voegen van de buitenmuur waarlangs de minerale wol wordt ingeblazen van beneden naar boven.

Nadat de spouw volledig gevuld is, maken we de boorgaatjes zorgvuldig dicht. Dit doen we met een voegmortel dat qua kleur zeer nauw aansluit met de bestaande voegen. Na afloop merk je dan ook helemaal niets meer!

Het isoleren van spouwmuren met inblaaswol kan in de meeste gevallen in minder dan 1 dag.

minerale wol in spouwmuur blazen

Een GT-Foam vakman maakt kleine boorgaatjes in de voegen van de gevel.

glaswol spouwmuurisolatie inblazen

Het glaswol wordt van beneden naar boven in de spouw geblazen

Spouwmuurisolatie met inblaaswol

Spouwmuurisolatie met inblaaswol

Wat kost spouwmuurisolatie met glaswol?

De prijs voor minerale inblaaswol ligt over het algemeen iets lager dan de andere isolatiematerialen. De exacte kosten zijn afhankelijk van de dikte, de oppervlakte (hoeveelheid materiaal) en de moeilijkheidsgraad van de werken. Doordat inblaaswol zeer snel kan worden ingebracht is de arbeidstijd alvast beperkt.

De terugbetaaltijd van glaswol spouwmuurisolatie ligt tussen 3 en 4 jaar. Voeg je daar nog premies aan toe dan kan dit zelfs sneller.

Benieuwd naar de exacte prijs voor het na-isoleren van jouw spouwmuren met glaswol? Vraag ons dan vrijblijvend een offerte.

 

Dé specialist in glaswol spouwmuurisolatie

Het inblazen van glaswol in de spouwmuur is een precisiewerk dat vraagt om vakmanschap en ervaring. GT Foam heeft een jarenlange ervaring met glaswol spouwisolatie en is de ideale partner voor al jouw isolatiewerken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte. Nog vragen? Contacteer ons en wij helpen je graag verder!

 

Besparen met spouwmuurisolatie?

Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.

Vraag je vrijblijvende offerte aan
 • Klaar in 1 dag
 • Op 2 jaar terugverdiend
 • Erkend installateur

Vloerisolatie laten plaatsen : Er bestaan dus nog bedrijven waarop je kan rekenen. Snelle offerte waarbij meegedacht wordt met de klant, duidelijk overleg voor start uitvoering en zeer stipt qua afspraken.

Frederik Vermeiren

Deze voormiddag is iemand van GT-Foam bij ons geweest om ons te informeren over muurisolatie. De conclusie was dat muurisolatie niet mogelijk is wegens te weinig ruimte in de spouwmuren. We appreciëren jullie oprechte houding.

Jef uit Oud-Turnhout

Gespoten Pur vloerisolatie laten plaatsen. voor uitvoeringkwam er een vriendelijke man langs om alles uit te passen en met mij nog enkele details te bespreken, dat gaf veel vertrouwen. De uitvoerders spoten netjes in lagen zoals ze hadden beloofd (en wij stiekem controleerden omdat de werfleider had gezegd hoe we dat konden doen). Tof dat niet alleen de begeleiding maar ook het resultaat tot was. Alleen maat log voor deze mensen !

Pieter Verjans

Nu geld besparen met beter isoleren

Er is geen betere investering dan isoleren.
Leg uw investering in betrouwbare vakmanschap-handen.
Vraag uw vrijblijvende offerte vandaag online!

Vraag uw offerte nu