Maar liefst 25% van de warmte ontsnapt via slecht geïsoleerde buitenmuren, wat niet alleen het binnenklimaat minder comfortabel maakt, maar ook zorgt voor een hogere energiefactuur. Spouwmuurisolatie met glaswol biedt een effectieve oplossing. Dit isolatiemateriaal zorgt voor uitstekende thermische isolatie en draagt daarnaast bij aan een betere akoestiek. Bovendien is minerale inblaaswol een milieuvriendelijke keuze en dankzij het onbrandbare karakter ook bijzonder veilig.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie met glaswol?
Pure Floc KD glaswol biedt uitstekende thermische isolatie, verbetert de akoestiek en is zowel milieuvriendelijk als onbrandbaar. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor spouwmuurisolatie.
Daarnaast biedt minerale inblaaswol nog vele andere voordelen wanneer het wordt toegepast in de spouwmuur:
- Uitstekende thermische isolatie (0,034 W/mK)
- 100% recycleerbaar en milieuvriendelijk
- Sterke akoestische isolatie
- Hoge brandveiligheid (brandklasse A1)
- Blijft langdurig presteren zonder inzakken
- Waterafstotend en dampdoorlatend
- Draagt bij aan een gezond binnenklimaat
- Ongevoelig voor schimmel en rot
- Eenvoudige plaatsing zonder sloopwerk
- Verhoogt het comfort in de zomer door een lange warmteopslag
Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie met glaswol? Minerale inblaaswol vereist een minimale spouwbreedte van 5 cm. Voor smallere spouwen wordt vaak gekozen voor PUR spouwmuurisolatie. Daarnaast kan glaswol lichte irritatie veroorzaken tijdens de plaatsing, en kan het samendrukken van het materiaal de isolatiewaarde verminderen. Deze twee nadelen vormen echter geen probleem wanneer de isolatie wordt uitgevoerd door een expert van GT-Foam.
Besparen met spouwmuurisolatie?
Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.
Vraag je vrijblijvende offerte aan- Klaar in 1 dag
- Op 2 jaar terugverdiend
- Erkend installateur
Hoogwaardige Pure Floc KD glaswol spouwisolatie van URSA
Bij GT-Foam kiezen we bewust voor Pure Floc KD van URSA, een minerale glaswol die speciaal is ontwikkeld voor spouwmuurisolatie. In tegenstelling tot gewone glaswol is Pure Floc KD vochtafstotend, waardoor de isolatiewaarde behouden blijft.
De korte, ronde vezels van Pure Floc KD zorgen ervoor dat de vlokjes tijdens het inblazen soepel in elkaar vloeien, wat resulteert in een naadloze vulling van de spouw.
Snelle plaatsing van spouwmuurisolatie met glaswol
Spouwmuurisolatie met glaswol wordt uitgevoerd zonder kap- of breekwerk. Onze vakmensen boren kleine gaatjes van ongeveer 18 mm in de voegen van de buitenmuur, waarna we de minerale wol van beneden naar boven inblazen.
Zodra de spouw volledig is gevuld, maken we de boorgaten zorgvuldig dicht met voegmortel die perfect aansluit bij de kleur van de bestaande voegen. Na de werkzaamheden is er niets meer van te zien!
In de meeste gevallen kan de spouwmuurisolatie met inblaaswol binnen één dag worden afgerond.

Een GT-Foam vakman maakt kleine boorgaatjes in de voegen van de gevel.

Het glaswol wordt van beneden naar boven in de spouw geblazen

Spouwmuurisolatie met inblaaswol
Wat kost spouwmuurisolatie met glaswol?
De prijs van minerale inblaaswol ligt doorgaans lager dan die van andere isolatiematerialen. De exacte kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de dikte, de oppervlakte (hoeveelheid materiaal) en de complexiteit van de werkzaamheden. Omdat spouwmuurisolatie met glaswol snel kan worden aangebracht, is de arbeidstijd beperkt.
De terugverdientijd van spouwmuurisolatie met glaswol ligt tussen de 3 en 4 jaar. Met de extra premies kan dit zelfs nog sneller zijn.
Benieuwd naar de prijs voor het na-isoleren van jouw spouwmuren met glaswol? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Isolatiepremie voor spouwmuurisolatie met glaswol
Wist je dat je een premie kunt krijgen voor het correct isoleren van jouw woning? De Vlaamse overheid biedt financiële steun voor de isolatie van uw dak, vloer en spouwmuur.
Voor spouwmuurisolatie kan je een premie van €5 per m² ontvangen, afhankelijk van jouw inkomen en woonsituatie. Gezinnen met een lager inkomen komen zelfs in aanmerking voor een hogere premie.
Bereken eenvoudig jouw premie via de Mijn VerbouwPremie-simulator op energiesparen.be en ontdek hoeveel steun je kunt krijgen. Let op: de spouwmuurisolatie met glaswol moet uitgevoerd worden door gecertificeerde aannemers die voldoen aan de STS-normen om in aanmerking te komen voor de premie.
Alternatieve materialen voor spouwmuurisolatie
Naast glaswol zijn er verschillende andere isolatiematerialen die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie.
- Zo is PUR-schuim een populaire keuze vanwege de uitstekende isolatiewaarde en de mogelijkheid om zelfs de kleinste ruimtes effectief te vullen.
- EPS-parels bieden uitstekende thermische isolatie en een redelijke akoestische werking. Ze zijn lichtgewicht, waterafstotend en eenvoudig te verwerken, maar zijn minder bestand tegen hoge temperaturen dan minerale isolatiematerialen.
Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw woning en de staat van de spouw. Onze experts helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie, rekening houdend met factoren zoals de spouwbreedte, de geveltype en het gewenste rendement.
Dé specialist in spouwmuurisolatie met glaswol
Spouwmuurisolatie met glaswol is een nauwkeurig werk dat vakmanschap en ervaring vereist. GT-Foam heeft jarenlange expertise in het isoleren van spouwmuren met glaswolvlokken en is de perfecte partner voor al jouw isolatiewerkzaamheden.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!
Besparen met spouwmuurisolatie?
Aarzel niet langer en bespaar tot 25% op jouw energiefactuur.
Vraag je vrijblijvende offerte aan- Klaar in 1 dag
- Op 2 jaar terugverdiend
- Erkend installateur