Een dak isoleren zonder breekwerk, kan dat?

Warmte kiest de gemakkelijkste weg, langs het dak omhoog. Wil je drastisch besparen op je energiefactuur, dan is dakisolatie de eerste stap. Voor wie opziet tegen grote renovatiewerken, hebben wij goed nieuws: je dak volledig opbreken is niet nodig.

Innovatieve methode met optimaal resultaat

Alle pannen er af, en isoleren maar. Zo gaat het in veel gevallen. Bij GT Foam hanteren we een innovatieve methode die tijd- en kostenbesparend is, en waarmee we het verschil maken met andere firma’s. Kort uitgelegd gebruiken we de techniek voor isolatie van een spouwmuur. Tussen het onderdak en de pannen blazen we glaswol in. Dat doen we door enkele pannen opzij te leggen, een toegangsgat te maken en de isolatie onder druk in te spuiten. Een bijzonder effectieve methode waarmee we een onvergelijkbaar resultaat behalen.

Een prima isolatiewaarde, thermisch en akoestisch

De hoge druk waarmee we de glaswol inspuiten, maakt dat de isolatie een plaat gaat vormen. Die techniek genereert een voortreffelijke isolatiewaarde. We halen ruimschoots de normen die vandaag worden gesteld om een isolatiepremie te kunnen ontvangen. Met de behaalde Rd-waarde zitten we makkelijk boven de opgelegde waarde van 4,5 m² K/W. Een bijkomend voordeel is dat de plaat niet alleen thermisch isoleert, maar ook de geluiden van buiten dempt.

Een oplossing voor de steeds hogere isolatie-eisen

De reglementering rond de isolatie van woningen wordt steeds strenger. Tegen 2020 moet elke huurwoning voorzien zijn van een degelijke dakisolatie. Haal je als verhuurder de eisen niet, dan kan de woning onbewoonbaar worden verklaard. Of je nu investeert in een goede isolatie voor je eigen woning of voor een woning die je (op termijn) wil verhuren of verkopen, investeren in de toekomst doe je sowieso.

Snel en efficiënt werk

Afhankelijk van het type dak verschilt de grootte van de behandelde ruimte. Een vast aantal werkuren kunnen we dus niet geven, maar in de meeste gevallen zit je er op één dag tijd al warmpjes bij…