Snel, de premies voor dakisolatie wijzigen (weer)!

In de wereld van bouw en renovatie gaat alles net iets sneller dan in het gewone leven. Dat geldt zeker voor premies. Die komen en gaan. Op vlak van dakisolatie lijkt de winst in elk geval aan de snelle beslissers…

Strengere normen, slinkende premies

Een vijftal jaar geleden waren subsidies voor isolatie nog ruim voorhanden. Ook de fiscale voordelen waren legio. Nu valt de tendens simpel te voorspellen: de premies zullen blijven zakken tot er uiteindelijk boetes zullen volgen bij het niet-halen van de normen. Voor huurwoningen zal dat al vanaf 2020 het geval zijn. Kort daarop is het de beurt aan de eigendomswoningen. Wie graag zijn energiebudget in de hand houdt, bereidt zich beter voor.

Tijd is geld, ook voor dakisolatie

Er is geen weg meer terug. De overheid zal haar isolatiepremies geleidelijk aan afbouwen. Niet zo verwonderlijk ook, in het kader van duurzaamheid en energiezuinigheid. Een degelijke isolatie van nieuwe en gerenoveerde woningen wordt vanzelfsprekend. Op zich is dat een goede zaak. Wie overweegt om zijn dak te isoleren, wacht best wel niet te lang meer om actie te ondernemen. Nu ontvang je nog 6 euro per vierkante meter isolatie, geplaatst door een aannemer. Vanaf 2019 wordt dat 4 euro per vierkante meter.

Wij helpen je met de premie-aanvraag

De wegen in premie-land zijn niet altijd heel doorgrondelijk… Wist je bijvoorbeeld dat de renovatiepremie in het algemeen niet van toepassing is bij dakisolatie? Enkel als je een volledig nieuw dak of een nieuwe afdichtingslaag installeert, kan je aanspraak maken op een toelage. GT Foam weet welke premies er voorhanden zijn, beantwoordt je vragen en dient desgewenst de aanvraag voor je in.